Dankwoord / verslag Vlooienmarkt

(18-03-2018)
Soms is een simpel 'dankjewel' niet genoeg. Nawoord van de vlooienmarktcommissie 2018.
Dit was een vlooienmarkt om niet snel te vergeten. Regen op vrijdag, windvlagen met sneeuw in de nacht en ijzige kou op de zaterdag. De laatste jaren hebben we nog niet veel geluk met het weer, maar dat leken tropische dagen vergeleken met de Siberische omstandigheden van nu. Meer hierover onderaan.

Waar de Commissie het wel warm van kreeg waren de bikkelharde vrijwilligers. Bij het nabellen in de voorbereiding was de meest gehoorde zin “ is al lang geregeld”. De karren van Jan H, de oliebollen van team Paul, de loterij dames of de bakkershoek, alles loopt al voordat Erwin de telefoon heeft opgepakt. Het wisselgeld, de audio, het avondeten op vrijdag, ga zo maar door. De vlooienmarkt is niet alleen voor de centjes, maar juist ook een gezellige dag voor de leden!

Dank aan alle TOPPERS op vrijdag bij het uitsorteren, de basis van de vlooienmarkt. Uitdaging voor komend jaar om nog meer mensen op de vrijdag te krijgen.

En dan de ‘grande Finale Samedi’, de dag waarop het moet gebeuren. Een editie die lang bekend zal staan als de Rillende Rommelmarkt, de Bibberende Braderie of de Vorstige Vlooienmarkt.
In de vroege ochtend een tegenvaller met schade aan de spullen, er wordt gered wat kan. De eerste clubgenoten druppelen binnen, gelukkig veel Rust Roesters die toch zijn gekomen. Veel bezorgde blikken, gaat het wel door? Mailtjes van de vaste klanten of ze wel moeten afreizen. Er volgt topoverleg met voorzitter Rob, veiligheid staat voorop. Ferry houdt het in de gaten, maatregelen worden genomen.

Om 10:00:00 klinkt dan toch het aftellen, de vaste clientèle rennen zich wijselijk warm naar hun lievelingskraam en het aloude spel van vraag en aanbod kan beginnen. Verkopers klunen regelmatig naar boven voor koek en zopie, geef ze eens ongelijk. Chocomel en oliebollen vinden gretig aftrek, de wind gaat gelukkig iets liggen. “Best fris”, hoor ik een wat oudere bezoeker zeggen, haar vriendin knikt instemmend.

Om half 1 zien de kramen eruit alsof er een veldslag heeft plaatsgevonden, veel is verkocht. De mannen van de vuilniswagen worden enthousiast ontvangen, want van opruimen  en sjouwen krijg  je het warm. Met de efficiëntie van een Noord Koreaanse parade wordt er afgebouwd, hulde aan iedereen hiervoor! Het tellen kan beginnen.

Als iedereen weer is ontdooid in het clubhuis, is de uitslag daar. Ondanks de Russische Beer toch een verrassend prima opbrengst, gezien de lage gokuitslagen. De rasoptimist van de oude commissie gaat met de prijs aan de haal, de voorzitter grijpt net mis.

Dan naar volgend jaar, hopelijk beter weer. Het hoofdbestuur van de KNKV is gebeld en gevoelig gebleken voor onze argumenten. Ze hebben ons toegezegd om de jaarplanning een aantal weken op te schuiven. De exacte datum volgt nog, maar houd rekening met ergens begin april.

Namens de vereniging, bedank voor je inzet deze week! Zonder jou was het niet gelukt.

Anita, Erwin, Ferry, Jacco, Jasper, Laurens, Ruud, Yvonne 


 
[terug]