Evaluatie van de Pubquiz – Levensfases

(29-01-2020)

(8 rondes van 10 vragen + Toren van Babel)

 

De levensfases. Score 2-6

 Welke van de 10 foto’s hoort bij welke levensfase? De moeilijkste was het konijn in de worteltjeshemel. Een engeltje erbij op een wolkje was wel op zijn plaats geweest.

Bevruchting & Zwangerschap. Score 3-7

Ėén van de vragen was: “Wat verstaan we onder de “Barrièremethode?”. Sommige groepen wisten wel waar de klepel hing  getuige het antwoord: “Anticonceptie door ondergoed of kussens midden in het bed te plaatsen” of “het middeleeuwse kuisheidsgordel”.

Kindertijd. Score 2-7

De instinker was natuurlijk dat de Sint niet op 6 december jarig is maar overleden was. Velen hadden het liedje “Toen onze mop een mopje was” goed. Een groep  wist zeker dat het liedje “ Toen Bello nog een hondje was” heette.

Adolescentie.  Score 2-6

“Pubertijd” in het Duits is “Jugendalter” niet “Pubertat”. Het ultieme adolescentielied “Het werd zomer” van Rob de Nijs is toch echt niet  Ik zag de zon” van Jaques Herb.

Volwassenheid. Score 3-7

Weer een instinker. Alain en Papa Clark zijn wel “ Father en Son” maar zingen “”Father and friend”. Trouwen met de handschoen wisten velen. Ėén team was er echter heilig van overtuigd dat de gezant het ondergoed van de aanstaande bruid meenam naar het altaar.

 Ouderdom. Score 2-8

De letters van Uitvaarvereniging DELA staan voor “Draagt Elkanders Lasten”. “De Eindhovense Levenseinde Associatie” en “Domein Eindhovense Laatste Afscheid” waren fout maar wel leuk gevonden. Een  oude bok lust nog wel een jong blaadje maar  een jonge geit is zo gek nog niet!

Levensfaseliedjes. Score 5-9

Verrassend! Velen lieten de begrafenisstoet uit New Orleans als dweilorkest door de straten van Oeteldonk, Lampegat of Mestreech  zwalken.

Hemelen. Score 1-10

Combineren van 10 hiernamaalsomschrijving met een religie, volk of cultuur ging wonder boven wonder velen goed af. De 100-jarigen hadden natuurlijk alles goed omdat deze vraag op hun leeftijd geschreven was.

De Toren van Babel. Bonusscore 5-4-3-2-1

Iedere groep moest met 20 spaghettistengels en 20 marshmallows een zo hoog mogelijke toren bouwen. Gelukkig reikte de hoogste toren met 85 cm niet tot de hemel want dan waren ook wij misschien gestraft met een Babylonische spraakverwarring en was Rust Roest ter ziele geweest

 

Al met al een gezellige avond. Zowel voor deelnemers en makers. Dank voor de grote opkomst. Voor ons een goede reden om eens na te denken over een volgende quiz met weer een leuk thema. Wij hebben er in ieder geval veel plezier aan. Vooral het evalueren is heel gezellig.

Na een lange vergadering van ruim 4 uur kwamen we tot een eindconclusie en enkele aanbevelingen voor verbeterpunten.

(*) Verbeterpunten die ook echt uigevoerd zullen worden.

De vragen waren wel en gezelliger en duidelijker dan de eerste keer bij “De Scholen zijn weer begonnen”” en ondanks een goede voorbereiding slopen er toch enkele foutjes in.  Logisch eigenlijk want 60 weten meer dan 4. Er waren bv. meerdere kalverensoorten.  Adolescentie en “Vlees noch vis” is ook een prachtige combinatie. Een klassiek geschoolde quizzer maakte er ons terecht op attent dat Hercules uit de Romeinse mythologie stamt. De Grieken hadden hun Herakles. Onze hoogopgeleide dames hebben natuurlijk beide goed gerekend.

Of dit alles invloed heeft gehad op de eindstand hebben we maar niet berekend want anders zou het nachtwerk worden. Trouwens, de winnaars zullen hun prijs wel grotendeels opgedronken hebben en om de nieuwe winnaar de flessen naar de glasbak te laten brengen leek ons geen goed idee.

Tot een volgende keer en dan leggen we antwoorden op de muziekvraag wel uit?

 

Groeten, Heleen, Ilma, Rob en Rinie

 

(*) Verbeterpunten die ook echt uigevoerd zullen worden. Dit in tegenstellingen met de bevindingen en aanbevelingen van iedere Haagse commissie. Zodra het rapport klaar is verdwijnt dit vaak in een la en gaan de rapporteurs op zoek naar een nieuwe commissie. Maar wel eerst nog even langs de kassa.

 

Riko

 
[terug]