Bericht van de voorzitter

(25-03-2020)
Een korte update competitienieuws en meer:

Het is een rare tijd, ouderen en gehandicapten mogen geen bezoek meer ontvangen, er wordt waar mogelijk thuis gewerkt, geen files tijdens de spits (wel goed voor het milieu) en oproepen om minstens 1,5 meter afstand te houden.

De kroegen zijn dicht, sportvelden worden gesloten en (winkel)straten zijn leeg. Zo ook de kantine voor Rust Roest. Dit o.a. door de richtlijnen van het RIVM maar ook door de besluitvorming van het KNKV. Zowel de zaalcompetitie wordt niet uitgespeeld als dat er geen tweede deel veldcompetitie zal plaatsvinden. Dit in lijn metde huidige einddatum van de kabinetsmaatregelen. De League finale in Ahoy is afgelast evenals de dames korfbal finale en WC onder 19 in Leeuwarden. Het KNKV snapt dat het voor de verenigingen lastig is maar het is even niet anders. De competitie in het breedte korfbal wordt overigens als niet gespeeld beschouwd , hier isimmers geen sprake van een promotie of degradatie regeling.

Ons veld is op het ogenblik niet toegankelijk, de gemeente heeft het complete terrein afgesloten. Er werd te veel gevoetbald en er zijn vernielingen aangericht. Blijkbaar snappen in Strijp de jongeren nog steeds niet wat er in ons land aan de hand is.

Overal in de omgeving en op internet zijn initiatieven genomen om alsnog te kunnen bewegen/sporten en te korfballen. Zo heeft NLkorfbal op Instagram vele internationals gevraagd om iets te laten zien en worden er elke dag filmpjes geüpload waarin leuke korte oefeningen staan die je buiten in de tuin kan doen.

Binnen de korfbalwereld heeft PSV korfbal een leuk initiatief genomen. Je kunt daar als lid (op een
gecontroleerde manier) een paal ophalen en vervolgens in je achtertuin of het grasveldje voor de deur met je vader of moeder trainen(niet met meer). Gezien de boven geschilderde toestand op ons complex weet ik niet of dit organisatorisch bij ons mogelijk is, maar we zijn het wel aan het onderzoeken.

Tot slot, zoek elkaar niet op! Houd je aan de richtlijnen van de overheid. Wandel of fiets met twee of je gezin of nog beter blijf thuis. Let op de zwakkere in je directe omgeving en help waar je kan.

We houden jullie op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de korfbalgemeenschap in deze onvoorspelbare en moeilijke tijd.

Als er ergens hulp nodig is laat het ons weten wat we kunnen doen. Het is het DNA van onze vereniging!

Sportieve groet
Rob Bijl
Voorzitter

 
[terug]