In memoriam: Cor Lindhout

(29-06-2020)

Afgelopen donderdag bereikte mij het bericht dat Cor op 80 jarige leeftijd is overleden. Het ging al een tijdje niet zo heel erg goed met hem. Vorige zomer sprak ik hem nog op een verjaardag bij de familie Soetendal. Op afstand nog altijd betrokken en geïnteresseerd in onze vereniging.

Cor was jaren lid van onze vereniging eerlijk gezegd, van wat ik me herinner, geen super korfballer maar wel een goed bestuurder. Hij coachte junioren, werd bestuurslid in 1982 en daarna voor een aantal jaren voorzitter. Zeer betrokken bij de bouw van ons clubhuis aan de Karel Martelweg. Ik zie hem nog voor me bij zijn eerste optreden als voorzitter in ons toenmalig clubhuis “Het Zoldertje” in de Theresiastraat in Strijp, een beetje zenuwachtig nam hij de hamer van Bram over, maar dat was nergens voor nodig hij werd een prima voorzitter.

Cor was zeer communicatief , liet iedereen in zijn waarde en was vooral een echte verbinder. Zelf had hij een duidelijke visie waar het heen moest met de club, maakte goed gebruik van de ervaring en expertise van anderen, creëerde betrokkenheid bij besluitvorming. Daarnaast hield hij in die tijd de C van Rust Roest altijd in het vizier zonder daarbij leden te beknotten in hun opvattingen. Wij verliezen met Cor een oud voorzitter die zijn stempel drukte op de club in het tijdsbeeld van de 80 er jaren.

Wij wensen Mieke en de kinderen alle sterkte in deze moeilijke tijd.

Rob Bijl

Voorzitter

 
[terug]