Corona update 6 oktober 2020

(11-10-2020)

Helaas, helaas, het coronavirus is niet aan Rust Roest voorbij gegaan. Bij de selectie van senioren 2 was er een speler besmet die voordat hij ziek werd o.a. nog bij de wedstrijd was geweest (reserve, niet in het veld). Hierdoor heeft de TC, samen met de staf en het bestuur moeten overleggen welke consequenties dit had voor het team en de club. Gelukkig lijkt het virus zich niet binnen onze club te hebben verspreid. De betrokken speler is inmiddels ook weer klachtenvrij en mag volgens de richtlijnen ook weer sporten. 

Ook zijn van verschillende teams zijn al enkele spelers uit voorzorg in quarantaine gegaan omdat ze zich niet goed voelden of omdat ze in direct contact waren geweest met een, naar later bleek, besmette persoon. Dit nog afgezien van het feit dat we aan het begin van het seizoen 2 seniorenteams terug hebben getrokken uit de veldcompetitie omdat niet voor iedereen het spelen onder de huidige omstandigheden veilig voelt.

We kunnen er niet genoeg op wijzen dat iedereen die klachten heeft zoals verkoudheidsverschijnselen, hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of plotseling verlies van reuk of smaak de verantwoordelijkheid moet nemen om niet naar het sportveld te komen en de reden van de afwezigheid ook te melden bij de trainer of de andere teamleden. In overleg met de TC en zo nodig het bestuur kan dan bekeken worden of volgens de richtlijnen van de KNKV, die hierin de GGD-richtlijnen volgt, aanvullende maatregelen genomen moeten worden. Denk hierbij aan medespelers uit een team die ook in quarantaine moeten, het informeren van ouders, staf of tegenstanders, tot eventueel het verplaatsen/afzeggen van wedstrijden.  

Als we met z’n allen willen blijven sporten, dan moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Het lijkt niet de vraag of er nog iemand binnen Rust Roest een besmetting oploopt, maar vooral wanneer dit zal gebeuren. Het is daarom belangrijk dat we ons aan de richtlijnen houden en proberen zo de gezondheid van ons allen te beschermen. 

Als er vragen zijn over de maatregelen die genomen worden dan zullen we vanuit TC, staf en bestuur proberen de zo goed mogelijk te beantwoorden en de maatregelen toe te lichten waar nodig. Neem alsjeblieft met ons contact op indien daar behoeft aan is. 

Namens TC en Bestuur 

 
[terug]