Corona update 27-01

Corona update 27-01

Goed nieuws vandaag op de persconferentie! We mogen weer competitie gaan spelen met alle teams. De tc heeft geïnventariseerd binnen de seniorenteams wie er allemaal willen en kunnen spelen en op basis hiervan is besloten om het 6de eruit te halen. De spelers van dit team worden onderverdeeld onder de overige teams, zodat iedereen toch gewoon zijn speelminuten kan maken. Het KNKV wil op 5 februari starten met de competitie en zal met aangepaste poules gaan komen. 

Voor aankomende zaterdag (29 januari) geldt dat we met de jeugd de ingeplande wedstrijden als oefenwedstrijden willen spelen. Er wordt contact gelegd met de tegenstanders van de verschillende teams om te checken of zij dit ook zo zien. Dit wordt nog gecommuniceerd via de team apps, maar houd iig onderstaande tijden vrij:

10.00 Rust Roest F1 – Bladella F2

10.00 Rust Roest E1 – OJC ‘98 E1 

10.00 PSV E2 – Rust Roest E3

11.05 PSV E1 – Rust Roest E2

11.05 PSV D2 – Rust Roest D3

12.15 Oefenwedstrijd C1 – B1

13.30-15.00 training C, B en A onder begeleiding van Andre

15.00-18.00 tijd voor selectie (TC is nog bezig met de exacte invulling)

Ook publiek is vanaf woensdag 26 januari weer welkom met een coronatoegangsbewijs en de kantine mag tot 22.00u open. Het RIVM meldt de volgende voorwaarden met betrekking tot de sport: 

Spelregels voor sport

Iedereen mag overdag en ’s avonds binnen en buiten sporten. Dit hangt ook af van openingstijden van de sportlocatie.

De volgende regels gelden:

 • Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Er zijn uitzonderingen. 
 • Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld in kantines, kleedkamers of toiletten. Er zijn uitzonderingen.
 • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs.
 • Sportkantines zijn geopend tot 22.00 uur.
 • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
 • Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.
 • Houd u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
 • Er is geen beperking in de groepsgrootte bij binnen- of buitensport of sporten in de openbare ruimte.

Coronatoegangsbewijzen

Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters van 18 jaar en ouder:

 • op binnensportlocaties zoals: sportscholen, sportzalen en zwembaden. Bij lessen, trainingen, recreatief sporten en bij wedstrijden.
 • die gebruikmaken van faciliteiten binnen op buitensportlocaties, zoals de kantine, kleedkamers en toiletten.

Een coronatoegangsbewijs is ook verplicht voor publiek:

 • bij amateursport binnen vanaf 18 jaar.
 • bij professionele sportwedstrijden (topcompetities) binnen en buiten vanaf 13 jaar.

Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor:

 • vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. 
 • professionele sporters. Dit geldt bijvoorbeeld voor voetballers in de ere- en eerste divisie en voor sporters in topcompetities.
 • afhaal bij sportkantines. Zonder coronatoegangsbewijs kan gebruik gemaakt worden van de afhaalfunctie in sportkantines.

Mondkapjes

Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:

 • binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten.
 • binnenfaciliteiten op buitensportlocaties, zoals kleedkamers en de sportkantines.

Mondkapjes zijn verplicht voor publiek dat zich door binnensportlocaties verplaatst.

Hoe gaan we als Rust Roest hier mee om:

Concreet betekent dit dat iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs moet kunnen overleggen bij betreding van de sporthal en de kantine. Uitzondering op deze maatregel zijn coaches, trainers en scheidsrechters en deze hoeven dan ook niet te worden gescand (vastgesteld door NOC/NSF en de overheid).

Wij worden als vereniging verplicht om te toetsen op het coronatoegangsbewijs. Dit kan door middel van de app “Corona Scanner” (voor iedereen te downloaden). In deze app staat ook vermeld hoe het proces van scannen verloopt (incl check op ID). Hier onder volgt een overzicht van de maatregelen die wij binnen Rust Roest hiervoor nemen.

Trainingen:

Spelers onder de 18 hoeven geen bewijs te laten zien. Jeugdtrainingen kunnen in de gebruikelijke vorm doorgang vinden. Ouders of begeleiders mogen in de zaal aanwezig zijn tijdens de trainingen en zullen worden gescand door de trainers. 

Voor de senioren en eventueel junioren geldt dat de aanvoerder verantwoordelijk is voor het scannen van de medespelers bij betreding van de zaal. 

Thuiswedstrijden:

Op wedstrijddagen zal alleen de hoofdingang van de zaal toegankelijk zijn. Iedereen vanaf 18 jaar zal bij betreding van de zaal door de zaaldienst gecontroleerd worden op een geldig Coronatoegangsbewijs. De hoofdtoegang van de kantine wordt afgesloten. De kantine is dus uitsluitend via de sporthal bereikbaar.  Bewegwijzering zal worden geplaatst. In de kantine gelden vaste zitplaatsen.

Uitwedstrijden:

We volgen in dit geval het protocol van de ontvangende vereniging. Volg hierbij ook de aanwijzingen van de ontvangende vereniging.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Rust Roest

Ander nieuws