Corona update 6 november

Corona update 6 november

Beste Rust Roest leden,

 

Na een eerste veldhelft sporten zonder corona maatregelen, zijn er per 6 november weer extra maatregelen van kracht. Via dit bericht informeren we jullie over hoe wij hier binnen Rust Roest invulling aan geven. Voor algemene vragen verwijzen we naar:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/kort-overzicht-coronamaatregelen

Belangrijkste impact voor ons is de uitbreiding van het corona toegangsbewijs. Het RIVM geeft hier gericht op sport het volgende over aan:

Coronatoegangsbewijs verplicht

U laat uw coronabewijs op de volgende plekken zien:

  • als u publiek bent:
    • bij een professionele sportwedstrijd;
    • vanaf 18 jaar bij amateurwedstrijden binnen;
  • vanaf 18 jaar bij georganiseerd binnensporten, zoals in de sportschool en bij zwemmen;
  • vanaf 18 jaar in sportkantines;

Concreet betekent dit dat iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs moet kunnen overleggen bij betreding van de sporthal en de kantine. Uitzondering op deze maatregel zijn coaches, trainers en scheidsrechters en deze hoeven dan ook niet te worden gescand (vastgesteld door NOC/NSF en de overheid).

Wij worden als vereniging verplicht om te toetsen op het coronatoegangsbewijs. Dit kan door middel van de app “Corona Scanner” (voor iedereen te downloaden). In deze app staat ook vermeld hoe het proces van scannen verloopt (incl check op ID). Hier onder volgt een overzicht van de maatregelen die wij binnen Rust Roest hiervoor nemen.

Trainingen:

Voor de jeugdploegen zullen de trainers het coronatoegangsbewijs van de eventueel aanwezige ouders bij het betreden van de zaal moeten scannen. Maak hier onderling afspraken over wie dit uitvoert. Spelers onder de 18 hoeven geen bewijs te laten zien.

Voor de senioren en eventueel junioren geldt dat de aanvoerder verantwoordelijk is voor het scannen van de medespelers bij betreding van de zaal. Ook eventueel publiek bij de training moet worden gescand bij betreding van de zaal.

Thuiswedstrijden:

Op wedstrijddagen zal alleen de hoofdingang van de zaal toegankelijk zijn. Spelers en publiek zullen bij betreding van de zaal door de zaalwacht gecontroleerd worden op een geldig Coronatoegangsbewijs. De tafel van de zaalwacht zal dan ook verplaatst worden naar de hoofdingang van de zaal.

Publiek dat gebruik wil maken van onze kantine, kan via de zaal en de gang naar de kleedkamers onze kantine bereiken (en hoeven dus niet bij betreding van de kantine nogmaals gescand te worden). Uitgang van de kantine is gesloten en gebruikers moeten via de hoofdingang van de zaal het complex weer verlaten. Oproep aan het publiek om het pad langs het veld als doorgang te gebruiken en hier niet te blijven staan. Dit in verband met de wedstrijden die gespeeld worden.

Bewegwijzering zal worden geplaatst. Na de laatste wedstrijd zal de zaal worden gesloten. Controle zal dan plaats vinden bij de ingang van de kantine.

Uitwedstrijden:

We volgen in dit geval het protocol van de ontvangende vereniging. Ook de chauffeurs vallen onder publiek en zullen derhalve een Coronatoegangsbewijs in combinatie met een ID bewijs moeten kunnen overleggen bij betreding van de accomodatie.

We beseffen dat dit veel vraagt van iedereen en hopen dan ook dat deze maatregelen kort van kracht zijn. Tot die tijd hopen we op iedereen zijn/haar medewerking.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Bestuur Rust Roest

Ander nieuws

In memoriam Gezinus Dekker

Recent bereikte ons het verdrietige bericht van het overlijden van Gezinus Dekker op 87-jarige leeftijd. Gezinus was lid vanaf 1-9-1956 (vanaf zijn 19 e jaar). Hij was gedurende zijn gehele

Meer lezen

Aanpassing opstelling jeugd

Beste jeugdspelers en ouders, Door de krapte onderin zijn er een aantal wijzigingen in de opstellingen gedaan. Zie de volgende pagina. We wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie en

Meer lezen